Polish Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish

Przepisy na kulki proteinowe

07. 07. 30
Wpis dodał: Kulashaker
Odsłony: 12401
duncaen_kulki2
 
Poniżej przedstawiamy kilkanaście sprawdzonych przepisów na kulki proteinowe. W przepisach nie podajemy ile jaj należy użyć, gdyż zależy to od ogólnej ilości płynnych składników, a zwłaszcza ilości konserwantu. Co do konserwantu, to zdecydowanie zalecamy używanie tylko konserwantu w płynie przeznaczonego do konserwowania kulek proteinowych, np. Duncaen Strong Stabilizer . Odradzamy stosowanie innych konserwantów (najczęściej w proszku), tzw. konserwantów spożywczych jak np. benzoesan sodu, gdyż te konserwanty nie zakonserwują dobrze kulek (nawet kilkakrotnie przedozowane!), a na dodatek są wyczuwane przez karpie. Specjalny konserwant do kulek proteinowych jest całkowicie obojętny dla karpi, nie zmniejsza skuteczności kulek i nie należy obawiać się jego stosowania. Wszelki działania w stylu zamrażania lub suszenia kulek „na kamień”, są całkowicie nieuzasadnione, jeśli ich celem jest tylko i wyłącznie uniknięcie stosowania konserwantu.
 
skroty
 

 

KULKI PRZYNĘTOWE  

 
 Przepis 1  Przepis 2
 

 Brillance MIX scopex - 0,5 kg

 

 Jajka

 

 SF mega scopex - 4 ml

 

 SF skonc. śmietana - 5 ml

 

 NC wanilia - 1 – 2 g (max. 2 g !)

 

 Słodzik ( w górnej granicy dozowania)

 

 Brilliance MIX porzeczka - 0,5 kg

 

 Jajka

 

 SF skonc. porzeczka - 4 ml

 

 SF skonc. krab - 5 ml

 

 NC ryba - 1 – 2 g (max. 2 g !)

 

 Słodzik ( w dolnej granicy  dozowania)

  Przepis 3   Przepis 4

 Brilliance MIX banan - 0,5 kg

 Jajka

 BF banan - 10 ml

 BF krab - 9 ml

 NC ryba - 2 - 3 g (max. 3 g !)

 Słodzik ( w dolnej granicy dozowania)

 Brilliance MIX sł. wanilia - 0,5 kg

 Jajka

 50 – 60 g zmielonych konopi

 SF słodka kukurydza - 6 ml

 SF skonc. śmietana - 5 ml

 NC wanilia - 1 – 2 g (max. 2 g !)

 Słodzik ( w górnej granicy dozowania)

  Przepis 5
  Przepis 6

 Brilliance MIX truskawka - 0,5 kg

 Jajka

 BF truskawka - 9 ml

 BF cz. porzeczka - 2 ml

 BF banan - 4 ml

 NC owoc - 2 - 3 g (max. 3 g !)

 Słodzik ( w górnej granicy dozowania)

 Brilliance MIX neutralny - 0,5 kg

 Jajka

 SF dojrzała pomarańcza - 6 ml

 BF egzotyczny - 3 ml

 BF brzoskwinia&nekt. - 2 ml

 NC owoc - 1 – 2 g (max. 2 g !)

 Słodzik ( w górnej granicy dozowania)

  Przepis 7
  Przepis 8

 Brilliance MIX krab - 0,5 kg

 Jajka

 BF ananas - 10 ml

 BF krab - 7 ml

 BF banan - 3 ml

 NC ryba - 2 - 3g (max. 3 g !)

 Słodzik ( w średniej wartości  dozowania)

 Brilliance MIX krab - 0,5 kg

 Jajka

 SF skonc. krab - 6 ml

 SF mega scopex - 3 ml

 NC ryba - 1 – 2 g (max. 2 g !)

 Słodzik ( w dolnej granicy dozowania)

  Przepis 9   Przepis 10

 Brilliance MIX neutralny - 0,5 kg

 Jajka

 SF blue secret - 6 ml

 SF skonc. śmietana - 3 ml

 BF wanilia - 3 ml

 NC wanilia - 1 – 2 g (max. 2 g !)

 Słodzik ( w górnej granicy dozowania)

 Duncaen Basic MIX monster - 0,5 kg

 Jajka BF krab - 10 ml

 BF ryba - 6 ml

 NC ryba - 2 - 3 g (max. 3 g !)

 Słodzik ( w dolnej granicy dozowania)

  Przepis 11  

 Duncaen Basic MIX owoc - 0,5 kg

 Jajka

 BF brzoskwinia&nektaryna - 6 ml

 BF egzotyczny - 8 ml

 BF cz. porzeczka - 2 ml

 NC ryba - 2 - 3 g (max. 3 g !)

 Słodzik ( w górnej granicy dozowania)

 
 
 
KULKI ZANĘTOWE
 
 
Przepis ogólny: 
 
Duncaen Basic MIX Classic mix - 0,5 kg
Jajka
BF dowolny smak - 7 do 11 ml
NC odpowiedni do aromatu - 1 g
AS odpowiedni do aromatu - 4 – 5 g
Słodzik ( w dolnej lub średniej wartości dozowania) 
 
 
Przykładowy przepis na kulki truskawkowe:
 
Duncaen Basic MIX Classic mix - 0,5 kg
Jajka BF truskawka - 8 ml
NC owoc - 1 g
AS owoc - 4 g
Słodzik ( w średniej wartości dozowania) 

 

 
 
  

Partnerzy

http://moczykije.pl/karpiowe-przysmaki-karpiowanie-119/166-przepisy-na-kulki-proteinowe.html
Do góry